2012. május 28., hétfő

Szalonnás rukkolasaláta

Az idén rukkolát is vetettünk, ami már szépen megnőtt, így itt volt az ideje, hogy megkóstoljuk. Eddig kétszer ettem rukkolát életemben (Rocker még soha): először, amikor egy ételfutár cégtől rendeltem pizzát még sok évvel ezelőtt (azóta ilyet már nem teszek), és a pizza tetejére többek között rukkola is került, nagyon nem ízlett, másodszor, egy étteremben kóstoltam, akkor már tetszett. A recepthez az ötletet itt találtam: NoSalty .





Hozzávalók: egy jó nagy adag rukkola, kb. 15 dkg szalonna, 1 nagy fej lilahagyma vagy vöröshagyma vagy újhagyma (vegyesen került most bele), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb ág rozmaring, balzsamecet, olívaolaj, aszalt paradicsom.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és olívaolajon kisütjük, majd mehet bele az apróra vágott hagyma. Kicsit fonnyasztjuk, utána a fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot is beletesszük. Ezzel is pároljuk egy-két percig. Lezárjuk a tüzet, öntünk rá balzsamecetet (körülbelül 2-3 evőkanálnyit) beletesszük a rukkolát és összekeverjük. Ha egy kicsit összeesik a saláta, átöntjük egy salátástálba és keverünk hozzá aszalt paradicsomot is.
Hagymás-aszalt paradicsomos-paprikás rántottával és házi kenyérrel ettük. Nagyon finom kis vacsora volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése