2012. június 12., kedd

Rakott karalábé

A kertben óriásira nőttek a karalábék, így folytatódik tovább a karalábés ételek készítése. Az idén még nem volt rakott karalábé, ezért hétfőre és keddre azt főztem.

Hozzávalók: kb 1,2 kg karalábé megpucolva, 20 dkg barnarizs, 50 dkg darált hús, paprika, paradicsom, só, bors, zsír, 400 g tejföl, 1 egész tojás, egy hagyma, pirospaprika, 3 dkg vaj.

A rizst zsíron vagy olajon megfuttatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. A hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát és a darált húst. A húst fehéredésig kevergetjük, majd mehet bele a só, bors, paprika, paradicsom. Lefedjük és készre pároljuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá egy kevés vizet. A karalábét kisujjnyi hasábokra vágjuk, vajon, lefedve puhára vagy félpuhára pároljuk. Közben sózzuk.

Egy tepsit kivajazunk, alulra tesszük a karalábé felét, erre jön a darált hússal összekevert, egy-két kanál tejföllel lazított rizs, rá a párolt karalábé másik fele. A tetejét leöntjük tojással kevert tejföllel. 200-220 fokos ütőben addig sütjük, míg a teteje kicsi színt nem kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése