2012. július 14., szombat

Cukkinis sütemény

Rendületlenül terem a cukkini a kertben, muszáj újabb és újabb formában felhasználnom, hogy ne unjunk rá. Korábban már készítettem ilyen süteményt, de most ezt is csökkentett szénhidráttartalmú liszttel és xukorral sütöttem, hogy én is ehessek belőle. Az interneten rengeteg ilyen receptet lehet találni, ezekből összeollózva készítettem el ezt a verziót.



Hozzávalók:

40 dkg cukkini hámozva, reszelve, 15 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt, 5 dkg mandula darálva, 4 evőkanál kakaó, 10-15 dkg xukor (vagy még több, ki mennyire szereti édesen), 3 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 kiskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg vaj, 150 ml tej, 3 tojás, fél dl rum, durvára darabolt dió (körülbelül 7-10 dkg). Aki ehet és szereti, reszelhet, törhet bele étcsokit is.

A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olvasztott vajat és a többi hozzávalót is. Tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon megsütjük (tűpróbáig, de körülbelül 50 percig). Nagyon finom, szaftos sütemény, a cukkini pedig tényleg nem érződik benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése