2012. október 2., kedd

Céklafasírt

Nagyon finom fasírt, még a nem igazán céklarajongók is örömmel eszik. Az eredeti recept itt található. Már többször elkészítettem, igaz, kicsit módosítva az eredeti leírást, de így is nagyon finom lett. Édesburgonya helyett sima krumplit használtam, sőt, most, legutóbb, csak egy kisebb krumplit reszeltem a masszába, mert nem volt idebent több.




Hozzávalók: 25 dkg cékla, 25 dkg krumpli (esetleg elhagyható és a cékla mennyiségét 50 dkg-ra növeljük), 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, zsemlemorzsa, liszt, só, bors, oregánó, zsiradék a sütéshez. Tojásmentes változatban a tojás helyett 2 nagy teáskanál útifűmaghéjat teszek bele (lányom tojásallergiás).

Elkészítés: 
A céklát, krumplit és a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzátesszük a tojást vagy az útifűmaghéjat, sót, borsot, oregánót, valamint annyi lisztet és zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb golyókat készítünk, amiket azután zsemlemorzsában meghempergetünk. Bő, forró zsiradékban, olajban kisütjük a fasírtokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése