2012. október 27., szombat

Spenótos pite (quiche)


Stahl Judit egyik műsorában találkoztam ezzel a recepttel. Kipróbáltam és nem csalódtam. Biztosan elkészítem még.





Hozzávalók a tésztához: 20 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt, 10 dkg vaj, só, 1 tojás. Ezeket gyorsan összegyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni.

Hozzávalók a spenótos töltelékhez: 1-2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, sajt, friss kakukkfű, só, bors, szerecsendió, 3-4 paprika, szalonna, 1 zacskó mirelit spenótlevél vagy friss spenót.

A paprikát csíkokra vágjuk és megsütjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és szép pirosra sütjük. A mirelit spenótleveleket kiolvasztjuk. Ha friss spenótból készítjük, akkor a spenótleveleket megmossuk, megfőzzük és csíkokra vágjuk.

A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és az aprított kakukkfűvel.

A tésztát kinyújtjuk, formába simítjuk és elősütjük kicsit, majd elrendezzük a tésztán a spenótleveleket. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd erre tesszük a sült szalonnát és a sült paprikát. Az egészet leöntjük a tejszínes öntettel és 180 fokos sütőben megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése