2013. május 30., csütörtök

Epersaláta (bébispenóttal, kecskesajttal)

R. születésnapjára, a torta mellé készült ez az egyszerű, de finom saláta. Az ötlet innen származik. 



Hozzávalók:

- friss bébispenót,
- eper,
- kesudió (dió, mogyoró, mandula is jó lesz, én sem fogyasztok gyakran kesudiót),
- balzsamecet,
- 10 dkg kecskesajt,
- olívaolaj,
- verju (vagy citromlé).

1. A spenótot megmossuk, konyharuhára terítjük és megszárogatjuk. Az epret szintén megmossuk és kisebb-nagyobb darabokra, a kecskesajtot kis kockákra vágjuk A kesudiót is feldaraboljuk kissé.

2. Tálakra rendezzük a spenótleveleket, rászórjuk az epret, a kesudiót és a kecskesajtot. Az egészet megöntözzük az olajos-balzsamecetes-verju-s öntettel és már fogyaszthatjuk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése