2013. július 1., hétfő

Rukkolás sült körte saláta

Az ötlet innen származik. Finom, különleges saláta.


Hozzávalók:

- 2 nagyobb, érett, édes körte,
- 6-8 szelet prosciutto,
- 2 marék rukkola,
- só,
- bors,
- olívaolaj,
- fél dl fehérbor,
- balzsamecet.


1. A körtéket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Félbe, majd három szeletre vágunk minden fél körtét. A magházat eltávolítjuk.

2. Egy-két evőkanál olajon, nagy lángon megsütjük a körtéket (mindkét oldalon). Borsozzuk, borral felöntjük majd forralunk rajta egyet.

3. Tálra rendezzük a rukkolát, a körtét és a sonkát, majd olívaolajjal és balzsamecettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése