2013. november 18., hétfő

Tormás karaj

A receptet a Vidék íze 2013 novemberi számában találtam.

Hozzávalók: 

- 8 kicsi vagy 4 szelet nagy karaj (eredetileg csontos karaj, nálunk kicsontozott),
- 1 kis üveg ecetes reszelt torma,
- só,
- bors.

Elkészítés: 

1.  A húsokat enyhén kiklopfoltam (de ezt a recept nem írta elő). Sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket és mindkét oldalukat jó vastagon bekenjük tormával.

2. Dobozba zárjuk és hűtőbe tesszük a húst egy éjszakára.

3. Az eredeti recept szerint serpenyőben egy-két evőkanál olajat forrósítunk és oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük benne a bepácolt hússzeleteket. Mi kizsírozott tepsiben, sütőben sütöttük először lefedve, majd fedő nélkül.

4. Zsírban (olajban) sült burgonyapogácsával kínáljuk. Mi még ecetes szilvát is ettünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése