2013. december 6., péntek

Borsópörkölt

Sokan nem ismerik, pedig milyen egyszerű és gyors étel. Főleg nyár elején szeretem, mikor a kertből frissen leszedett, zsenge borsóból készül a pörkölt. Mára is ezt főztem, csak most fagyasztott borsóból.

Hozzávalók: 

- zöldborsó,
- zsiradék,
- vöröshagyma,
- fűszerpaprika,
- só,
- bors,
- 1-paradicsom, ha van,
- 1 TV paprika, ha van.

Elkészítés: 

1. A hagymát apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk.

2. Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a fűszerpaprikát.

3. Mehet bele a borsó, só, bors, paprika, paradicsom. Fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges, tegyünk alá vizet.

4. Kölessel, bulgurral, nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése