2014. november 15., szombat

Húsos táska

A Vidék Íze 2014 szeptemberi számában találtam ezt a receptet. Nagyon finom lett!




Hozzávalók a tésztához (a lenti töltelékhez ennek a fele szükséges csak):
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 10 dkg finomliszt,
- 10 dkg puha vaj,
- 2 darab főtt, áttört krumpli,
- 1 tojássárgája,
- fél csomag sütőpor,
- 1-2 evőkanál tejszín,
- 1 kávéskanál só.

Hozzávalók a töltelékhez: 
- 20 dkg darált hús,
- 1 vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 piros paprika,
- 3 dkg vaj,
- 10 dkg reszelt sajt,
- só,
- bors,
- tojásfehérje,
- magok (szezámmag, napraforgómag stb.)

Elkészítés: 

1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Annyi tejszínt adjunk hozzá, amennyitől egy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapunk. Amíg készül a töltelék, hűvös helyen, becsomagolva pihentetjük.

2. A vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a reszelt fokhagymát.

3. Fél perc után hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.. Ekkor mehet bele az apró darabokra vágott paprika, só, bors. Ha megfőtt, kihűtjük.

4. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk nagy méretű pogácsaszaggatóval (vagy pohárral). Megtöltjük a húsos raguval és mindig teszünk egy-egy csipet reszelt sajtot is a húsra. Félbehajtjuk a tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és legalább egy órát hűtőben tartjuk.

5. Hűtés után lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk magokkal. Forró, kb. 200 fokos sütőben kezdjük sütni, majd 5 perc után csökkentjük a hőt 170-180 fokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése