2016. április 20., szerda

Lecsós, paprikás szószban párolt bivaly

A Gasztroangyal egyik adásában láttam ezt a receptet. Éppen kapóra jött, mert Panni születésnapjára szerettem volna valami finomat főzni. Még volt egy adag bivalyhús a mélyhűtőben, úgyhogy már vettem is ki, hogy előkészítsem. Finom, szaftos étel. 




Hozzávalók: 
- bivalyhús (nálam comb),
- 1 üveg házi lecsó vagy friss paprika és paradicsom,
- Piros Arany (nálam házi paprikakrém),
- só,
- bors,
- natúr vegeta (szárított zöldségek, natúr),
- őrölt fűszerpaprika (sok),
- 2 nagy vöröshagyma,
- zsír a hagyma párolásához.

Elkészítés: 

1. A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk egy kevés vegetát és minden szelet mindkét oldalára 1-1 kiskanál fűszerpaprikát szórunk. Ne sajnáljuk. Egymásra tesszük a szeleteket és az edényt lefedjük. Nálam így állt egy éjszakát.

2. A zsíron megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lecsót, Piros Aranyat, sózzuk, borsozzuk. Kicsit főzzük, végül, mikor kész, botmixerrel pürésítjük.

3. Mehet bele a hús. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük-pároljuk. Néha pótoljuk a levét, ha szükséges. Tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése